A tartós rezsicsökkentés: energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány

Most aztán van csatazaj – mindenünnen a rezsicsökkentés szöveget halljuk. Vannak, akik ennek nagyszerű voltát emelik ki, megemlítve, hogy a lakosság terheiből mennyit vesz le a magyar családok válláról az árak kordában tartása, a szolgáltatást nyújtók profitjának mérséklése által.


Mások a távcső másik felén néznek a rezsicsökkentésre és azt mondják, fenntarthatatlan a rezsicsökkentés ilyen módon, mert az elkaszált profitból nem lesz beruházás, korszerűsítés és a lakosság valamint az intézmények nem érdekeltek a valódi megtakarítást jelentő megoldásokban.

Az Innotau kft. (irodája: 1141 Budapest Gvadányi u. 13.) viszont nem politizál, csupán az energetikai tanúsítvány mellett érvel, propagálja azt, ismereteket nyújt hozzá – és ami ennél is több, elvégzi a méréseket, tanácsokat ad az energia – például a fűtési energia – csökkentésének módozataira és ki is állítja az adás-vételkor immár kötelezően felmutatandó energetikai tanúsítványt.

És ez a fajta energia megtakarítás, például a hőenergiát pazarló nyílászárók, épületrészek kimutatása, az ez után következő javításokkal – egészen biztosan tartós, hosszú távú rezsicsökkentéshez vezet. És valódi értelme ennek van, ezt kellene támogatnia az államnak anyagilag és a propaganda eszközeivel is.

Ismerkedjen meg az országszerte igénybe vehető megoldásokkal:
> Energetikai tanúsítvány Pécs, Budapest

Persze, mint azt Józsa Péter energetikai tanúsítótól tudjuk, az Innotau az ország több városában is rendelkezésre áll.

***

Az energetikai tanúsítványról másutt is olvashat. Például:
Ingatlan értéknövelése energia megtakarítással

2 thoughts on “A tartós rezsicsökkentés: energetikai tanúsítvány”

  1. Az energetikai tanúsítványainkban javasolt fejlesztések után azonnal jelentkezik a “rezsicsökkentés”, azaz a megtakarítás azonnal jelentkezik a számlán. Sok esetben ezen beruházások megtérülése 5 éven belül van, így ezek megvalósítását kifejezetten ajánlani szoktuk. Ha szeretné tudni mik a leggyorsabban megtérülő beruházások, menjen el oldalunkra és nézze meg a következő cikkünket: http://www.energetikai-tanusitvany.gemini-invest.hu/mi-is-az/jobb-energetikai-besorolas.html .

  2. 2015 március 9-én indul az Otthon Melege Program, ahol társasházak pályázhatnak energetikai megtakarítást eredményező beruházásokra. Az ehhez szükséges energetikai tanúsítványt 1 hét alatt el tudjuk készíteni.
    Ha ezek sikerrel megvalósulnak, egy egész közösség számára “folytatódik a rezsicsökkentés”, ezért minden lakóközösség számára ajánlom ezeket.
    További információk:
    http://www.energetikai-tanusitvany.gemini-invest.hu/igenyles/palyazat/otthon-melege-program.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.