Google e-mail átirányítás és több postafiók

Sokszor előfordul, hogy több e-mail fiókja van egy embernek. Ez lehet különböző szolgáltatóknál, vagy mindegyik gmailos.

Én nem szeretek e-mail fiókról e-mail fiókra lépkedni. Időbe telik, kényelmetlen is. Szerencsére van rá egyszerű megoldás.

Ha más a szolgáltató, az ottani beállításoknál kell először az átirányítást beállítani a rendszeresen használni kívánt gmail fiókodra. (Létezik olyan szolgáltató, ahol ezt csak pénzért teheted meg, pl: Yahoo)

Gmail fiók esetén ezt a Beállítások menüben (jobbra fent), az Átirányítás és POP/Imap linknél a Továbbítási cím hozzáadása linken kell megadni a kívánt e-mail címet.

Ez után lépj be a használni kívánt fiókodba. Majd kezdjük a beállításokat. Elsőre a fiókokat kell felvenni, hogy bármelyik e-mail címmel küldhess levelet.

Ezt a Beállítások link kiválasztása után a Fiókok (Fiókok és importálás) fülön megnyomott ?További saját e-mail cím hozzáadása? link után éred el. Megadod a használni kívánt nevet (bármilyen megnevezés megfelel), majd az e-mail címet.

Ezután a következő képen a ?Hitelesítés küldése? gombra kell kattintani, majd megvárni a beérkező levélben a hitelesítő kódot, amit a helyére másolsz. A hitelesítések után az összes fiók elérhetővé válik.

FONTOS: A fiókoknál állítsd be, hogy a válaszleveleket mindig arról a címről szeretnéd küldeni, amelyikre a levél érkezett!

A fiókok felvételét azért érdemes legelsőként megtenni, mert a levelezés kényelmessé tételén kívül más beállításokat is befolyásol meglétük. Ezek a Címkék, a Szűrők és a Labs szolgáltatásoknál választható Több postafiók.

A fiókok felvételének lényege: még levélírás miatt sem kell másik fiókba átlépned. Levélíráskor lesz egy új lehetőség, kiválaszthatod a feladót. Ha ezt nem teszed meg, az átirányított leveleket megkapod, de vagy mindre egyetlen címről válaszolsz, vagy a válaszok miatt át kell lépkedni más fiókba. Esetleg használsz valamilyen levelező programot, amely révén csak otthonról nézheted meg leveleidet.

Számomra kényelmesebb, ha akár a mobiltelefonomon is megnézhetem a leveleimet, akár válaszolhatok is rájuk. Pedig ne hidd, hogy különleges telefonom van. Egy több éves, WAP böngészésre alkalmas mobil és ennyi.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.