Kívánj igazi ünnepet! Békés Karácsonyt – mindenkinek!

Ha megkérdezünk egy pécsit, hisz-e a Mikulásban, talán azt fogja válaszolni, hogy már találkozott is vele. Minden évben, december elejétől a közepéig köztünk jár a Mecseki Mikulás. Esténként a Jókai téren a SweetHome Lakberendezés ad otthont a Mikulásvárnak. Idén is sokat szorgoskodott a Mecseki Mikulás, hogy minden gyerek időben megkapja az ajándékát. Már novemberben összehívta a környék mikulásait egy Mikulás Találkozóra, hogy közösen tárgyalják meg a mikulásipari teendőket, a jóság index alakulását és a gyerekektől érkező levelek feldolgozását.

Mikulásvár Pécs
Mikulásvár Pécs

December 4-én és 5-én a Mikulásvárban, a Mikulás Éjszakáján kicsik és nagyok is láthatták a Mikulást, ahogy készült a nagy napra. Hatodikán pedig egész nap a Mikulásvárban fogadta a gyerkőcöket. De a Mikulásvár nem ért véget december 6-a után sem. A Mikulásvár programsorozat egy olyan emberközeli kezdeményezés, amely ünneppé varázsolja a mindennapokat az apró színes karácsonyváró történéseivel. Az egyik ilyen esemény a december 13-án megnyitott „Kívánj igazi ünnepet! Békés Karácsonyt mindenkinek!” című karácsonyi képeslapkiállítás a Walzer Kávéházban. A karácsányváró eseménysorozat zárásaként december 22-én a Mikulásvár megmozgotta az érdeklődőket Csillagszóró Akció fedőnevű flash-mob keretében. E pár perces megmozduláson egy közös csillagszórógyújtásra csődítették a karácsonyi varázslatot kedvelőket, mely igazán családias, jó hangulatú eseményként sikeredett.

Csillagszóró Akció flashmob
Csillagszóró Akció, Mikulásvár

A programokat a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter és számos elszánt önkéntes segített megszervezni a Mecseki Mikulásnak, ezzel kívánva a Boldog Karácsonyt.

One thought on “Kívánj igazi ünnepet! Békés Karácsonyt – mindenkinek!”

  1. Visszajelzés: Mi újság a Mikulásvárban?! – sajtómegjelenések | Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.