Kortárs festészet: a 3D-ben festett csoda

A világon egyedülálló technikával, egyedi megoldással festett képek tekinthetőek meg a Kortárs Galéria és Kiállítóteremben. A Kő Ferenc alkotásaiból összegyűjtött tárlat izgalmas vizuális, intellektuális kalandot ígér a festőművészet világában. A kiállítás egyik látogatója a képek láttán megjegyezte: ?Ez maga a 3D-ben festett csoda?.  A művész alkotásaiból a nagyvilágban is csak 30-35 alkotás található, melyekből a pécsi közönség 16 alkotással ismerkedhet meg, melyek nagy része magánygyűjtők segítségével kerülhettek most Pécsre.

A kiállítás meghívójában a következőket olvashatjuk az alkotóról:

?Kő Ferenc festészetével szembesülve, azonnal hat ránk látványteremtő erejének döbbenetes szuggesztivitása, – szimultán módon festőtechnikájának finomsága, igényessége.

A látvány meghökkentő változása ér bennünket, ha a nappali fényt felváltja a teljes sötétségben felkapcsolódó UV fény.  Ugyanazt a festményt, és mégis egy más művet látunk. Ebben a teljes sötétségben egy sajátos, fluoreszkáló, 3D hatású alkotást láthatunk egyazon hordozón, mint világosban. A két kép gondolatisága minden alkotásban összefügg!

A festő elgondolkodtat, a valóság mögött mindig a mélyebb értelmet keresi. Képei összetett, egyetemes gondolatiságot, mély érzelmi és értelmi intelligenciát ábrázol. Munkáiban találkozik a reális és az irreális, a valószerűtlen, a mai és a múltbéli világ!? ? A világ megismerésére hív minket a Pécsi Kortárs Galéria.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2010. július 20-ig, munkanapokon 10-18. hétvégén 9-13 óra között Pécsett, a Kortárs Galéria és Kiállítóteremben (Pécs, Ferencesek u. 5., Telefon: +36-20-924-2518)

6 thoughts on “Kortárs festészet: a 3D-ben festett csoda”

  1. Volt szerencsém látni a kiállítást. Leírhatatlan élmény!
    A hétvégén egy kis csoporttal látogattuk meg ismét a Kortárs Galériát, – s a kiállítás megtekintése után a Tatáról érkező vendégek megjegyezték: érdemes volt Pécsre jönni!

  2. Volt szerencsém látni a kiállítást, és tényleg fantasztikus volt. Hihetetlen, ahogyan a festő a látható kép mögött “láthatatlanul” megfesti annak egy mélyebb gondolatiságát. Egyszerűen lenyűgözött.

  3. Köszönjük a hírt, és a sok látogatót! Kő Ferenc alkotásai valóban egyediek, és igen látványos, értékes alkotások.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.